Setmana del Bosc FSC

FSC (o Forest Stewardship Council®) es va fundar fa més de dues dècades per a ajudar a promoure una gestió forestal que sigui, al mateix temps, viable econòmicament i responsable envers el medi ambient. L’organització proporciona certificacions mitjançant un sistema qualificat i rigorós que comprova que se segueixen unes pràctiques forestals sostenibles. D’aquesta manera, els productes que obtenen aquesta certificació garanteixen que provenen d’una gestió rendible però que contribueix a mantenir la biodiversitat, involucrant a les comunitats en els plans per a la conservació dels recursos.

Aquest any, FSC ha preparat una campanya amb el lema “Escull els boscos. Escull FSC”, enfocada a senyalar la importància dels boscos i remarcar que, quan triem comprar productes que tenen un origen sostenible, col·laborem a la creació de boscos forts. La campanya “Setmana del Bosc FSC” es durà a terme durant els dies del 24 al 30 de setembre.

Des de Solanellas ens hem unit a aquesta iniciativa, ja que som especialment conscients de la importància que tenen els boscos i la necessitat de gestionar-los de forma respectuosa. A més a més, comptem amb una certificació FSC (FSC-C151180) que garanteix que la Cadena de Custòdia de la fusta certificada no es trenca. Això implica que aquesta fusta certificada es manté separada de la resta durant tots els processos de manipulació i comercialització. D’aquesta manera, es pot assegurar que el producte que es compra prové de boscos de gestió sostenible.

Quan empreses i organitzacions s’adhereixen a aquests sistemes de certificació forestal es donen conseqüències molt positives pel medi ambient i social. Per exemple, ajuda a desenvolupar les poblacions rurals; genera llocs de treball legals; evita la tala il·legal i contribueix a la millora i conservació dels boscos.

#Org