Uneix-te a la Setmana del Bosc i escull FSC

Un any més, ens unim a la campanya organitzada per FSC® (Forest Stewardship Council ®) sota el lema Confía en el árbol, que s’està celebrant del 23 al 29 de setembre, per destacar la importància d’uns boscos sans per lluitar contra les crisis climàtiques i de biodiversitat.

La protecció dels arbres comença amb el nostre comportament de consum. Des de Solanellas, t’animem a formar part de la iniciativa Trust The Tree (Confia en l’arbre). Saps què has de fer?

Més fàcil impossible! Escollint productes amb el segell FSC ajudes a la conservació del medi ambient i la gestió responsable dels boscos per desenvolupar poblacions rurals i evitar la tala il·legal.  

Al nostre magatzem trobaràs fusta certificada (FSC-C151180) que s’identifica i es manté separada de la resta del material durant el procés de manipulació i comercialització, garantint en tot moment un seguiment controlat del producte (Cadena de Custòdia) i unes pràctiques forestals sostenibles.

Aquesta etiqueta s’ha convertit en la més fiable del mercat. El certificat FSC és sinònim de:

  • Zero desforestació amb procediments que asseguren una gestió forestal sostenible. Per lluitar contra el canvi climàtic és vital mantenir els boscos vells.
  • Conservació de la fauna i la flora protegides.
  • Salaris i condicions laborals justos amb formacions i protocols de seguretat.
  • Respecte dels drets legals i culturals de les poblacions indígenes (terra i recursos forestals).

Tota acció per petita que sigui és vital per protegir la vida salvatge i lluitar contra el canvi climàtic.

Segueix-nos al nostre perfil de LinkedIn i descobreix quin serà el teu paper com a defensor/a dels boscos.

Els boscos són els pulmons de la Terra. Produeixen l’oxigen necessari per viure, ofereixen aliments, medicaments i refugi. A més a més, la seva gestió sostenible és essencial pel desenvolupament econòmic i la seguretat alimentària. 

A continuació, compartim 3 dades que ajudaran a inspirar-te i passar a l’acció:

  • Més d’1 milió de persones depenen dels boscos directament per a la seva subsistència.
  • El 82% dels boscos pateixen diferents graus de degradació per l’acció humana directa.
  • 1 milió d’espècies està en perill d’extinció.

Els arbres necessiten els animals per viure, però cada any hi ha menys espècies terrestres. Aquestes tenen una sèrie de funcions com, per exemple, la regeneració natural i l’emmagatzematge de carboni que si desapareguessin, afectaria la salut dels boscos, el clima i els humans que depenen d’ells per sobreviure.

Lluitar contra la desforestació i la desertificació és clau per aturar la pèrdua de la biodiversitat.

La campanya de l’any passat, Elige los bosques. Elige FSC, va comptar amb la nostra participació sumant un total de més de 1.000 socis i va arribar a 42 milions de consumidors a tot el món.

Junts aconseguirem un futur més verd per a les generacions futures!

#Fusta i Prefabricats