Enllistonat de roure, l'elegància de la fusta

A Solanellas comptem amb un ampli catàleg de productes de gran qualitat, però avui volem destacar l’enllistonat de roure (o allistonat, com és anomenat per molts), que està demostrant ser un producte de gran interès en projectes d’interiorisme i decoració.

Avui en dia són moltes les alternatives de les que gaudim a l’hora de decorar les diverses estances de les nostres llars i llocs de treball. De totes maneres, hi ha materials que, ja sigui per les seves característiques o valor estètic, no passen mai de moda. La fusta és un d’ells. Però aquest no és sempre un producte fàcil de treballar, i a vegades ens podem trobar que hem d’emprar molt esforç i diners per aconseguir l’acabat desitjat. És per això que des de Solanellas treballem amb els taulers d’enllistonat com una alternativa que et permetrà simplificar enormement el procés de producció sense renunciar a la qualitat del resultat.

Aquests taulers estan formats per llistons de fusta massissa encolats pels cantells fins a arribar a l'amblada del tauler, cosa que els dona una major estabilitat dimensional. Són una gran opció a l’hora de simplificar la feina dels professionals, ja que es perfilen, sanegen i encolen a fàbrica. L’únic que haurà de fer el fuster és tallar i donar l'acabat final (sigui oli o vernís). La fase d’assecat també es fa a fàbrica, de manera que el grau d'humitat dels llistons serà similar i així s’evitaran futurs problemes. Per tant, són una alternativa còmode, ràpida i econòmica als taulons de fusta.

Aquest producte no només estalvia temps, sinó també diners. Adquirir directament aquests taulers d’enllistonat et permetrà eliminar del teu procés tots els costos necessaris per aconseguir un producte semblant (cost de matèria prima, merma de material, espai i maquinària necessària, temps, mà d'obra i productes, factura energètica). Amb aquests taulers podràs treballar directament amb un material massís, de qualitat, amb mides concretes i ben acabat.

Les imatges que veus en aquest article són d’una feina realitzada per un dels nostres clients, Serret Mobles a mida, utilitzant taulers enllistonats. Com pots comprovar, el resultat és extremadament elegant i versàtil, i dona a l’espai un toc de sofisticació orgànica.

 

En aquestes dues primeres fotos, pots veure la fabricació d’un mostrador fet a partir d’un tauler enllistonat de roure tallat a tires a les que se’ls hi ha donat forma corbada a través de control numèric i que, posteriorment, s’han encolat sobre un tauler de corbar. 

Per acabar, s’ha aplicat un oli o vernís per a garantir que la fusta no es faci malbé. A part d’atorgar protecció, aquests olis permeten donar a la fusta acabats molt diferents. A la següent imatge pots veure mostres d’olis de Rubio Monocoat que aporten un tint que permet tenir una àmplia gamma de tons. Fixa’t en la diferencia d’aspecte entre les diferents mostres de la imatge, es tracta exactament del mateix material i només canvia el to de l'oli que s'hi ha aplicat.

 

Precisament, aquests olis de Rubio Monocoat són un dels acabats que més fa lluir els allistonats de roure. Al tacte, és ben bé com si toquessis la pròpia fusta, no hi ha cap pel·lícula protectora, sino que penetra en el poro. També s'aprecia molt millor la fusta a simple vista. A banda de l'ampli ventall de colors i tons d'acabat l'altra avantatge és la seva facilitat d'aplicació. No et caldran ni pinzells, ni grans coneixements, ni una aplicació contínua en un temps concret... I amb una capa n'hi ha prou!

 

En la imatge de l’esquerra s’ha optat per la creació d’un panell separador d’ambients que busca l’homogeneïtat amb el parquet de fusta i el mobiliari de roure, creant tots ells una harmonia de tonalitats i materials. La combinació del blanc de les parets i sostre amb la fusta de roure, inclosos els graons d’escala (fets amb el mateix gruix que els llistons), permet crear un ambient acollidor i relaxant.

Per altra banda, la imatge de la dreta mostra la paret i porta d’entrada, que han estat folrades amb els mateixos llistons de roure. D’aquesta manera, s’aconsegueix unificar l’espai i donar-li calidesa, a més d’aportar un important aïllament acústic i tèrmic, com es característic de la fusta.

Característiques i avantatges dels taulers d’enllistonat de roure:

  • Ofereixen un alt valor estètic en interiorisme i decoració.
  • Es poden fer servir en la construcció de tota mena de mobiliari, escales, separadors d’ambients, encimeres, o com a elements decoratius per revestir parets.
  • Estan fets amb un material noble que ofereix un bon aïllament tèrmic i acústic.
  • És d’una durabilitat molt elevada. Genera pocs residus. És un material ecològic, sostenible i reciclable.
  • El grau d'humitat dels taulers enllistonats de roure que servim és del 10% +/- 2%.
  • L'amplada dels llistons que formen els taulers és d'entre 40 i 170 mm, sempre d'amplades diferents.
  • Taulers lijats amb lija de gramatge 120.

Els taulers enllistonats de roure de grans dimensions permeten fer treballs com aquests on l’estabilitat del material usat és un factor clau a l’hora de dissenyar projectes. Si necessites més informació sobre aquest excel·lent producte, no dubtis a contactar amb nosaltres.

Productes relacionats

#Fusta i Prefabricats